LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD ESTAIMPUIS FUTSAL -  ZVK CELTIC HOUTHALEN '94  3-6 (0-2)

DATUM 30-10-2013

DOELPUNTEN

VERSLAG Celtic Houthalen trok naar het verre Estaimpuis zonder Achadoud en Dalia (werk). Hüyük keerde terug uit zijn interland wedstrijden en Cammalleri Joachim kreeg zo zijn eerste speelminuten bij de fanions!

De wedstrijd werd al beslist nog voor ze goed en wel begon, want in de tweede minuut al werd het overwicht van de bezoekers duidelijk als Coppola een uitgetikte aanval afrondt aan de twee paal met de knie, 0-1. De thuisploeg passeert en Skeric recupereert de bal en legt mooi breed op de inlopende Sleypen die via de deklat de marge verdubbelt, 0-2. De bezoekers krijgen nog twee open kansen als ze alleen op de doelman afgaan, maar verzuimen de partij onmiddellijk dood te maken. Vervolgens komt de thuisploeg beter in de wedstrijd omdat de bezoekers dat toelaat. Dan moet Decoster ook enkele keren goed tussenkomen om de thuisploeg van een goaltje te weerhouden. De bezoekers krijgen daarna nog twee hele grote opportuniteiten, maar opnieuw verzuimen Skeric en Hüyük te scoren. De ruststand is meteen ook gekend.

Na de pauze komt Celtic opnieuw goed uit de kleedkamers, maar het is toch de thuisploeg die een mooi in elkaar gesponnen aanval konden afronden in de 25e minuut, 1-2. Doch, nog voor ze er goed en wel moed uit konden putten tikte Celtic nog eens zoals in het boekje beschreven staat uit en scoort Skeric op een voorzet van Coppola, 1-3. En toch probeert de thuisploeg te drukken, doch vier minuten later onderschept Celtic de bal en gaat Cammalleri alleen op de keeper af en wat hij in de eerste helft nog liet liggen, maakte hij nu wél goed af en het stond meteen 1-4. Op het half uur demonstreerde Estaimpuis ook dat je op hoekschop wél kunt scoren als Drihem met de bal naar binnen komt en hem on de deklat erin pegelt, 2-4. Druk nog wat verhogen is de boodschap, doch daar is Cammalleri alweer een minuutje na dat doelpunt en opnieuw laat hij de thuisdoelman geen schijn van kans, 2-5. De druk neemt nu af en toch kunnen ze op de counter via Vanackre met een tikkeltje geluk de 3-5 scoren. Zeven minuten voor tijd dan kan Hüyük met een solo actie langs de lijn doorgaan op rechts en de bal aan de 2e paal inspelen op de inlopende Cammalleri J, die daarmee ook zijn eerste doelpuntje meepikte. Nog in diezelfde 33e minuut kan Skeric op wandel, maar zijn listig lobje ging net over. De thuisploeg probeerde dan nog wat te doen met vliegende doelman, maar de enige kansen die er nog kwamen, gebeurde als Celtic de bal onderschepte. Doch ze waren té hevig om de score nog uit te diepen. In de allerlaatste minuut kon Duric ei zo na een foutje van de thuisdoelman afstraffen, maar zijn poging belandde tegen de paal. De eindstand bleef dus hangen op 3-6 en zo mogen we ons voor de 1/8 finale opmaken op 18/12 voor een treffen in Meeuwen in de strijd om een plaats voor de kwart finale!

Ik moet ook eventjes de sportiviteit van beide ploegen onderstrepen, want met slechts 3 blauwe kaarten op een hele wedstrijd kunnen beide ploegen terugblikken op een sportieve wedstrijd, zonder incidenten.